Na zo’n kleine 10 jaar weggeweest te zijn uit de muziekwereld heb ik besloten terug te keren als zelfstandig radio & TV promotor. Opgroeiend met dit vak doordat mijn vader Kees Helleman plugger en hoofd promotie was bij EMI Bovema, kan je letterlijk zeggen dat het mij met de paplepel is ingegoten. Ik ging als kind overal mee naar toe. Van het TV programma ‘Stuif is In’ tot het populaire radioprogramma Los Vast, als het maar even kon dan was ik erbij. Maar toch wilde ik helemaal niet in de voetsporen van mijn vader treden omdat ik ook met eigen ogen heb gezien dat het, (toen al), geen gemakkelijk vak is en je lange dagen maakt.

Jaren later toen mijn vader zijn eigen platenwinkel ‘Grammy’ opende in Harderwijk ben ik, samen met mijn zusjes, bij hem in de winkel aan de slag gegaan. Het vakblad De Muziek & Beeld info lag daar altijd op de toonbank en er stond een vacature in van Platenmaatschappij Disky (Hermans Groep), ze zochten een radio & TV promotor. Op aandringen van mijn vader heb ik op deze functie gesolliciteerd en zo geschiedde, ik werd aangenomen!

Ik ging aan de slag als radio & TV promotor (‘plugger’) onder begeleiding van mijn ‘plug vader’ Willem van Kerkwijk waar ik o.a. mijn vuurdoop had door de promotie te mogen doen van Conny Vandenbosch in duet met Wim Rijken en de toen mega populaire Jan ten Hoopen. Een klein jaar later werd ik al benaderd door Willem van Schijndel, of ik interesse had om bij platenmaatschappij Indisc (onderdeel van Arcade Music) te komen werken. Deze transfer heb ik met open armen aangenomen.

Bij Indisc/ Arcade heb ik het een behoorlijk poosje uitgehouden, 11 jaar om precies te zijn. Een tijd waarin ik ongelofelijk veel heb geleerd en met de beste vakmensen uit de industrie mocht werken. Ook de artiesten waren zeer divers. Indisc vertegenwoordigde o.a. labels als Mute, Tommy Boy en Alligator waardoor ik heb gewerkt met bands als Depeche Mode, Erasure, Digital Underground en DeLaSoul.

Maar vergeet ook niet het grote succes, wekenlang nummer 1,  van de Nederlandse formatie Tol & Tol (Cees en Thomas Tol, laatst genoemde is al jaren de succesvolle producer achter Jan Smit) met het instrumentale nummer “Eleni” en de vele grote hit successen van de verzamel CD’s die Arcade uitbracht. Zomaar een kleine greep uit mijn werkzame verleden bij Indisc maar daar hield het niet op, want Arcade nam het grote CNR Music over. De platenmaatschappij met de meest grote Nederlandstalige catalogus. Ik verhuisde mee en mijn portefeuille aan artiesten werd groter en groter. Vanaf die tijd ging ik naast de vele bekende- en onbekende buitenlandse artiesten ook de promotie doen van de Nederlandse artiesten zoals o.a. Koos Alberts, Benny Neyman, Corrie Konings, Bert Heerink, Piet Veerman, Annie Schilder, Gordon, Rowwen Héze, Golden Earring, 2 Brothers on the 4th Floor, Twenty4Seven en De Kast. Teveel om op te noemen, CNR Music was zeer succesvol op het gebied van Dance, Pop, Rock en Nederlandstalig.

Dat succes was er niet zomaar, want CNR had niet altijd de ‘makkelijke’ platen. We moesten daar met het hele team keihard aan werken. Ik heb daar geleerd om ‘out of the box’ te denken, dus; niet lullen maar poetsen! Met andere woorden: Het meest belangrijke wat ik in die tijd heb geleerd is het persoonlijk contact hebben met je relaties en artiesten.

Welnu: Daar ben ik dus weer…. Tot binnenkort!

Hartelijke groet,

Ilske